Papa Ton op bezoek met de vrachtwagen

Midden in ons thema 'Vervoer' stond vanmiddag, op de parkeerplaats van de school,  de  vader van Evie ons op te wachten met een bijzonder voertuig: een heuse vrachtwagen! We bewonderden deze samen van voor tot achter, van binnen en buiten.

In de laadruimte worden pellets vervoerd, echt hééééél veel. Deze pellets worden naar fabrieken en winkels gebracht om spullen op te (ver)plaatsen, zoals pakken wc-papier, melkkartons of hondenbrokjes. Een heftruck kan 2 hoge stapels pellets tegelijk optillen om in en uit de vrachtwagen te krijgen. Papa Ton levert deze pellets vooral in Nederland, maar ook in de buurlanden.

In de cabine mochten we allemaal even achter het stuur zitten en  ging de stoel eens omhoog en omlaag. We konden er ook de 2 slaapplaatsen zien en hoe papa Ton de vrachtwagen mooi versierd heeft.

De banden van de vrachtwagen zijn veel groter dan die van een auto. De kleinste ervan waren net zo groot als Roos van onze klas. De wat grotere waren zo hoog als Luuk. 

De kinderen konden tot slot vragen stellen en zo kwamen we nog van alles te weten:

- de vrachtwagen is wel 16,75 meter lang en 4 meter hoog.

- hij weegt 15.000 kg, als hij leeg is.

- de vrachtwagen heeft wel 12 enorme wielen!

- de vrachtwagen kan ongeveer  6,5 uren rijden en gaat zo'n 85 km/uur. 

Sommige kinderen waren duidelijk erg geboeid door de techniek van dit enorme voertuig en stelden ook vragen over de kabels, koppelstukken,  etc. 

Toen we papa Ton met zijn vrachtwagen uitzwaaiden, heeft zelfs onze directrice Nicol dat  op kantoor kunnen horen, want die toeter gaat echt hard! In het foto-album een hele reeks plaatjes van deze leuke activiteit. Dank je wel mama Esther,  papa Ton en natuurlijk Evie die papa heeft uitgenodigd en zelf al veel wist!

Terug naar overzicht
Groep 1/2b

'Vervoer' in de hoeken en Sam ...

Vandaag hebben we het thema vervoer afgerond in de klas. In ...

Groep 1/2b

Femke met de motorganisatie ...

Wat horen we daar opeens voor geluid op het schoolplein? ...

Meerdere groepen

Opening van het thema vervoer

Het was een geslaagde opening van het thema . Eerst het ...

Groep 1/2b

eerste weken in de klas - ...

Hoi allemaal, Hier zijn we dan voor het eerste ...

Groep 1/2b

Welkom in groep 1/2B !

Lieve jongens en meisjes, Allemaal een fijne vakantie ...