Start project Dino's

Op maandag vonden de kinderen in de zandbak een mysterieus ei... of was het een steen. Het riep veel vragen op: waar komt het vandaan, hoe komt het hier, zit er iets in, gaat het straks open,...? We legden het warm in een zacht kussen en wachtten af.
Op dinsdagochtend kregen we opeens bezoek van een archeoloog. Die had gehoord van onze vondst en dacht dat ons ei wel eens deel kon zijn van de 11 eieren die zij vond. Ze had namelijk opgravingen gedaan in het bos achter school. Zo vind je soms dingen onder de grond van heeeeeeel lang geleden. Die zijn dan 'versteend'. Zo ook deze eieren.
In ons ei kon dus geen levend diertje meer zitten, maar mogelijk wel een versteend exemplaartje. Samen met de archeoloog leerden we hoe we het ei voorzichtig met hamer en beiteltje open konden breken. En jawel: er kwam een klein beestje tevoorschijn: een Dinosaurusje nog wel!!!
Ons enthousiasme is groot. De archeoloog gaf ons als cadeau 3 boeken om meer over Dino's te leren en opdrachten te doen. Als dat lukt, mogen we elke dag 1 van de 11 overgebleven eieren openen. Wat zullen we daar in vinden!?
In de klas maakten we een start met een 'archeologenwerkplek' en een 'Dino-speel -eiland'.
Jammer dat de school even dicht moet, maar zo gauw we weer samen zijn, gaan we verder op ontdekking. Op Classroom staan alvast enkele Dino-opdrachten om jullie enthousiasme warm te houden.

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Doelen thema dinosaurussen

De komende weken werken wij rond het thema : dinosaurussen. ...

Groep 1/2b

Eerste maand in onze groep ...

Hallo daar jongens en meisjes, mama's en ...

Groep 1/2b

We zijn klaar voor de nieuwe ...

Dag lieve jongens en meisjes, papa's en ...