Leren Leren en de monstertjes

Ondertussen kwamen al heel wat monstertjes van Leren Leren ons te hulp in de klas. Zo maakten we kennis met Ikke, Sam en Sterk, Asse en Nettie. De kinderen kunnen jullie vast vertellen waar deze monstertjes goed in zijn.

Laatst bracht de juf dominostenen mee. Elk kind kreeg een hoopje. Monstertje Gogo had hierbij een opdracht voor ons: elk een rij, rondje of andere figuur neerzetten die we aan het eind als een domino konden laten omgaan. Maar dat viel niet mee: de steentjes vallen snel om en als ze te wijd uit elkaar staan vallen ze helemaal niet. Het was dus : 'blijven proberen, doorzetten en niet opgeven'. Op dat moment kwamen in de klas gelukkig een heleboel Gogo 's tevoorschijn. ??

Zo ging het ook toen de kinderen van groep 2 vorige week leerden strikken : blijven proberen, niet opgeven, als Gogo . Maar daar was ook nog iets anders belangrijk: herhalen. Als je wil leren veters strikken, kun je het niet na 1 keer. Om het echt te onthouden, moet je het vaak oefenen en herhalen. Dat is wat monstertje Zaza ook doet als zij iets nieuws leert.

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Eitje tik schoolkampioenschap ...

Toch nog een schoolkampioen eitje tik! Dit keer met een ...

Meerdere groepen

Nieuwe koptelefoons!

We hebben op school nieuwe koptelefoons gekregen van ...

Meerdere groepen

Eerste leerlingenraad ...

De eerste leerlingenraad vergadering zit erop. We hadden ...