'Piratenfeest' als afsluiting thema

  • 'Piratenfeest' als afsluiting thema

5 weken lang hielpen we de geheimzinnige piraat die gestrand was op het zand en niet meer wist wie hij was. We leerden ondertussen zelf een heleboel over piraten: hoe hun schip eruit ziet; wie er allemaal op het schip zijn; hoe je een schat kunt beschermen; hoe piraten stoeien en hoe je een schatkaart leest.

Aan het einde van dit thema hadden we een echt piratenfeest met drama, muziek, spelletjes, klimmen en klauteren op een schip. Samen losten we ook het laatste probleem op: het missende stuk uit de schatkaart van de piraat vinden. Daarvoor trokken we naar het bos en speurden alles af. Ja hoor, het is ons gelukt: de kaart was weer compleet. We zetten hem voor papegaai Lorre klaar bij de open deur in de fles.

En warempel: na een poosje was de fles verdwenen. Het kon niet anders of de piraat was op schattenjacht in ons bos. We haasten ons er terug heen en troffen daar eindelijk de piraat aan ... met zijn schat! Omdat we hem zo goed hielpen, besloot de piraat zijn schat met ons te delen. Na een bezoekje aan iedere klas, nam hij afscheid en vertrok weer op avontuur met zijn hervonden schip.

 

 

 

Terug naar het overzicht

Een warm welkom

Een warm welkom

Voor de kinderen van onze school

Het vergeten pietje

Het vergeten pietje

Mini musical

Pepernoten verdienen

Pepernoten verdienen

Met een opdracht